Images

Oksedeller med hvidløg og persille

Til aften har jeg lavet super lækre oksefrikadeller med masser af smag. Det er utrolig simpelt at lave, og hvis du har mulighed for det, kan du lave farsen nogle timer før madlavning (og ulvetimen) går igang. På den måde er det super nemt at lave mad, samtidig med at man skal passe et par gnavne unger.

Det skal du bruge:
  • 500 gr. hakket oksekød
  • 1 dl. havregryn
  • 2 fed hakket/presset hvidløg
  • 2 tsk. revet muskat
  • 1 bdt. hakket persille
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. mel
Bland sagerne præcis som når du laver frikadeller. Herhjemme er det hele møget i på en gang, og så røre røre rundt.
Jeg stiller det som regel på køl nogle timer. 


Du kan enten stege dem på en pande, eller putte dem i et ildfast fad og i ovnen. I ovnen skal de ca. have 20 min. ved 175 grader. Det afhænger lidt af størrelsen på dellerne, og din ovn. Så prøv dig frem, når de bliver lækre gyldne, er de færdige :-)


Her til aften serverede vi oksedellerne med rosmarin kartofler og gulerødder, og lækker spinat salat.
Kartoflerne skal have ca. 1,5 time i ovnen ved 200 grader, og hvis du skærer det lige så småt som jeg har gjort herover, skal du skære dobbelt så meget som du normalt ville gøre. Af uransaglige årsager skrymper de til halv størrelse i ovnen :-)
























Salaten idag bestod af:

  • Spinatblade
  • cherrytomater
  • avokado
  • mozarella
  • ristede solsikkekerner
Den er for tiden vores favorit salat. Spinat virker måske lidt underligt i en salat, men det skal altså prøves. Det smager fantastisk og er utrolig kalorielet. 

0 kommentarer: